Välkommen till vår sagovärld. Här vill vi att människor ska känna sig sedda, ha minnesvärda upplevelser och där man skapar fina relationer tillsammans.
Vi vill skapa en upplevelse där smak, doft, musik och känsla väger lika tungt. Det vi säljer och serverar är därför noga utvalt. Vi brinner för hantverk, därför är det grunden till hur vi väljer. I fokus står råvaror som gör både gott för kroppen och vår planet. Vi jobbar också dagligen med att hitta sätt att förädla råvaror som går till spillo. Vi använder skummad mjölk från cappuccinos till att baka bullar, bakar knäckebröd på kaffesump och använder gårdagens bröd för att hitta på nya rätter bland annat.
Kaffet vi brygger kommer ifrån Charles och Anne från Koppi i Helsingborg. Alla kaffebönor är handplockade och alla steg i ledet tar både ett socialt och globalt ansvar.
Hos oss dricker man vin utan kemi. Vi handlar vin från våra vänner på Rosforth Rosforth i Köpenhamn och Fruktstereo i Malmö.
Mjölet vi bakar med kommer från far och son Bengt och Andreas från Limabacka kvarn strax utanför Göteborg. Det är en gammal stenkvarn där man bevarar naturliga bakterier i mjölet som gynnar både kroppen och naturen. Det skapar dessutom perfekta förutsättningar när man bakar med surdeg såsom vi gör.
STUK Project
Allt vi säljer och serverar är noga utvalt och såklart något som vi är stolta över att kunna servera dig. Kvalitet och hantverk är grunden till hur vi väljer.
I vissa fall har vi valt att gå ännu längre. Då har vi fått förmånen att tillsammans med producenten utveckla och förfina produkten/smaken helt utifrån vår syn på hur något ska just - smaka och upplevas.
Dessa samarbeten benämner vi som Stuk Project och de produkterna är märkta med en STUK-stjärna. Denna symbol står alltså för att vi på Stuk har varit med och utvecklat produkten och smaken. Ibland i mindre serier, kanske för en säsong och ibland kanske mer permanent. Stuk Project är för att ni ska få smaka ännu mer på och av oss.
Tillverkar du någon god dryck, ost eller nåt annat hantverk? Kontakta oss så kanske vi kan hitta på något tillsammans.
Historien om oss
Stuk öppnade hösten 2017 på Lantmätargränd i Jönköping.
Vilka är då vi som ligger bakom STUK? Först och främst är vi ett helt team som bidrar till att skapa det vi gör där alla har en lika viktig roll. Idéen bakom STUK kommer från Johan Salestam och Andreas Hedh Roman. Båda från Jönköping och båda med en bakgrund inom fine dining.
Johan tävlade tillsammans med Tommy Myllymäki 2011 i Bocuse d’Or där dom tog VM-silver.
Andreas har varit på flera välkända restauranger och har i sin resa som kock fascinerats av brödkultur och bakning.
Dom började jobba tillsammans 2014 och fann då att dom såg på livet och mat på samma sätt.
"Vår filosofi handlar om att skapa en upplevelse där smak, doft, musik och känsla väger lika tungt. Vi vill skapa och jobba på ett ställe som vi själva skulle vilja gå till"
/ Johan och Andreas